Torcik z kolorową galaretką często jest łączony bitą śmietaną czy dowolnym kremem czekoladowym lub waniliowym. Ten pyszny słodki smakołyk jest powszechnie znany w kulinarni. Często gości na stole w czasie rodzinnych uroczystości takich jak urodziny czy imieniny.

torcik galaretkowy

Torcik galaretkowy jest przygotowywany bardzo często przez panie domu, gdyż uwielbiają go zarówno dzieci, jak i dorośli. Można go przyrządzić na wiele sposobów. Doskonale smakuje jeśli barwne galaretki zabielimy poprzez dodanie do nich serka homogenizowanego, mleka skondensowanego lub najprostszym przypadku zwykłego mleka i żelatyny. Jeszcze bardziej smakuje jeśli galaretki połączymy z ubitą śmietaną kremówką.

 

Upieczone blaty biszkoptowe można też przełożyć przyrządzonym kremem o smaku krówki, czekoladowym lub tradycyjnym śmietankowym. Ten ostatni można przyrządzić łącząc masło lub margarynę z masą budyniową lub masą jajeczną. Aby dogłębnie rozkoszować podniebienie warto udekorować torcik galaretkowy ulubionymi owocami. Doskonale zdobią go truskawki, brzoskwinie, maliny, ananasy czy winogrono. Niezależnie od tego w jakim wydaniu przyrządzimy torcik galaretkowy z pewnością zawsze zachwyci naszych gości.